Pečený pstruh s máslovou zeleninou

42
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 ks chlazeného pstruha
hladká mouka
máslo
sůl
pepř
kmín
petrželová nať
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí, pepřem a celým nebo i drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na plech s pečícím papírem, který jsme si předtím potřeli trochou másla.

  3. Jakmile jsou pstruzi uloženi, tak do břišní dutiny vložíme po jedené snítce petrželové a libečkové nati.

  4. Pstruhy dáme péct do rozpálené trouby, dokud se ze spodní strany neopečou do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a na každého pstruha položíme plátek másla.

  5. Dopečeme do zlatova i druhou stranu ryby a podáváme s máslovou zeleninou jakožto jedinou přílohou.

  6. Máslovou zeleninu si připravíme během pečení, a to tak, že různé druhy zeleniny (cuketa, paprika, rajče, mrkev, řapíkatý celer) si nakrájíme na stejně velké nám vyhovující tvary (kostky, nudličky) vhodný je i hrášek a kukuřice a na pánvi ve které rozpustíme lžičku másla, zvolna malou chvilku opékáme. Posolíme, opepříme a podáváme s rybou.