Pečený losos s brambory

62
- reklama -

Suroviny

steak z lososa
citrón
rozmarýn
olivový olej
koření- sůl, pepř
brambory
Na bazalkový dip:
lístky bazalky
3 lžíce ricotty
2 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Steak z lososa omyjeme a osušíme. Přendáme ho na alobal, opepříme, dáme snítku rozmarýnu, kolečko citrónu, zakápneme kapkou olivového oleje a zabalíme. Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 15 minut.

  2. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme a přidáme trošku másla. Nakrájíme na kolečka.

  3. Na dip smícháme ricottu s bílým jogurtem, vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a doladíme citrónovou šťávou.