Pečený květák na červeno

67
- reklama -

Suroviny

1 menší květák
100 ml rajčatového pyré
3 – 4 lžíce smetany ke šlehání
1 – 2 stroužky utřeného česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička uzené mleté papriky
bazalka – měla jsem sušenou
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na omáčku smícháme dohromady. Ochutnáme a případně dochutíme dle svých chutí.

  2. Květák rozebereme na růžičky. Připravíme pekáček a květák důkladně v omáčce obalíme a dáme do vyhřáté trouby na 200 st.

  3. Pečeme ze začátku přikryté cca 15 minut a poté odkryjeme a dopečeme. Květák musí zůstat křupavý.

  4. Omáčka příjemně zhoustne. Podáváme s vařenými bramborami, pečivem nebo jen tak jako chuťovku.