Pečený králík v másle

85
- reklama -

Suroviny
1 kralik

1 rozporcovany kralík
125 g masla
4 stroužky česneku
lžíce mleté červené papriky
1 lžíce kari
koření
sol
nastrouhaná kůra z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Maslo + sypke suroviny + citronova kora vymiesame a potrieme nim nasolene a nakorenene porcie kralika.

  2. Kazdu porciu zabalime do alobalu a vlozime na pekac.

  3. Pekac vlozime do vyhriatej rury a pecieme do zmaknutia cca hodinu, balicky otvorime a este nechame zapiect. Ako prilohu som uvarila zemiaky v supke, po vychladnuti som ich nakrajala na hrubsie kolieska a opiekla ich na na oleji + som udusila kel (kapustu) na slanine a dochutila ho cesnkakom.

Poznámka od kuchařky

recept na webe a v radiu uverejnila pani Daniela z Krompach.