Pečený králík s hořčicí a anglickou slaninou

104
- reklama -

Suroviny
4 porce

králík – 4 porce
sůl
pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
150 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme do pekáče, posypeme nasekaným česnekem a necháme v chladničce odležet 1 hod – přes noc.

  2. V pekáči překryjeme každý kousek anglickou slaninou, podlijeme a pečeme přikryté asi na 240°C 40 minut
    Zkontrolujeme a podlijeme, přikryjeme dalším plátkem anglické.
    Stáhneme teplotu a dalších 40 minut pečeme na 180°C, mezitím ještě zkontrolujeme a eventuálně podlijeme
    Poté vypneme a necháme v horké troubě ještě aspoň hodinu.

  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo i se zelím a knedlíkem..

Poznámka od kuchařky

Používám litinový pekáč, ten drží dlouho teplotu, takže se to ještě hodinu jakoby peče, i když je trouba vypnutá…