![Pečený králík s bůčkem_5ffb0e6d37fc4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/peceny-kralik-s-buckem_5ffb0e6d266f8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 králík
- 600 g bůčku
- 2 velké cibule
- 2 palice česneku
- sůl
- koření na divočinu
- mleté nové koření
- kmín
- tymián
- (kousek másla ale nemusí být bůček je tučnější, tak králíka dost omastí.)
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, bůček nakrájíme na plátky. Na dno pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a polovinu nasekaného česneku.
-
Králíka s bůčkem osolíme a okořeníme kmínek, novým kořením, kořením na divočinu, tymiánem a střídavě narovnáme do pekáče s cibulí a česnekem.
-
Na maso dáme druhou polovinu nasekaného česneku a kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C asi na hodinku. Pak maso obrátíme přiklopíme druhým pekáček a dopečeme do měkka.
Kuchařka: kucerova45