![Pečený králík s brusinkovou omáčkou_5ffa093005edd.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/peceny-kralik-s-brusinkovou-omackou_5ffa092feb1bc.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 naporcovaný králík
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 100 g celeru
- 100 g slaniny
- 2 bobkové listy
- sůl
- 4 kuličky celého pepře
- 4 kuličky jalovce
- 4 kuličky nového koření
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka oregana
- 1 malá větvička libečku
- 1 jablko
- 4 PL brusinkového kompotu
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na plátky. Vše dáme do pekáče.
-
Naporcovaného králíka osolíme a dáme na zeleninu, přidáme koření a na kousky nakrájené jablko.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C přiklopené asi 30 minut. Pak snížíme na 180°C a pečeme až je maso měkké.
-
Dopékáme odklopené pro barvu.
-
Upečeného králíka vyndáme, odstraníme koření a slaninu.
-
Výpek se zeleninou a jablkem rozmixujeme. Vmícháme brusinkový kompot provaříme a podáváme.
Kuchařka: suslajda