Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert

132
- reklama -

Suroviny

320 g staršího pečiva
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
50 ml rozpuštěného vlažného másla
150 ml vlažného plnotučného mléka
nasekaná zelená petrželka
30 g hrubé mouky
trochu soli

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.

  3. Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. Knedliky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.

Poznámka od kuchařky

Recept je opsaný z magazínu Albert, fotka je MarcelyPa.

Takže, recept je její.