Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g hovězího krku
2 větší cibule
250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
2 řapíky celeru
lžíce sádla
1 lžíce dijonské hořčice
200 ml dobrého červeného vína
vývar nebo voda na podlévání
1 červená paprika
4 kuličky nové koření
špetka chilli
pepř
brambory
celer (v poměru 1:1)
smetana
máslo
libeček čerstvý nebo sušený
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme ne větší kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout.

  3. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme koření a vrátíme maso.

  4. Podlijeme vínem, případně přidáme vývar, aby maso bylo do poloviny ponořené.

  5. Přikryjeme a dáme do trouby na 160 °C Občas pomícháme a pečeme 2-2,5 hodiny do měkka. Já jsem maso vytáhla a ponorným mixérem projela, ale není to nutné, hodně to zhoustne.

  6. Než se maso upeče, uvaříme brambory s celerem, solí a libečkem. Měkké ušleháme s horkou smetanou a máslem dohladka.