
- reklama -
Suroviny
- 80 dkg hovězího masa
- 3 větší cibule
- 2 lžíce mleté papriky
- lžíce sójové omáčky
- lžíce worchesteru
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce medu
- sádlo (olej)
- sklenka vína (červené nebo bílé)
- 1 masox
- majoránka
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku, zamícháme a po necelé minutě přidáme maso rozkrájené na kostky (trochu libovější maso, ale stačí klasická kližka).
-
Za občasného míchání počkáme, až maso pustí vodu, přilejeme víno, přidáme na kostičky rozkrájený masox, kečup, sójovou omáčku, worchester a med a přiklopíme pokličkou.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na 160°C. Občas mícháme a doléváme horkou vodou a dusíme doměkka.
-
Guláš nezahušťujeme, šťáva je po větším množství cibule dostatečně hustá. Podáváme s lepší přílohou (hranolky, americké brambory, bramboráčky…)
Kuchař: JirkaCV