Pečený guláš na medu

125
- reklama -

Suroviny

80 dkg hovězího masa
3 větší cibule
2 lžíce mleté papriky
lžíce sójové omáčky
lžíce worchesteru
2 lžíce kečupu
2 lžíce medu
sádlo (olej)
sklenka vína (červené nebo bílé)
1 masox
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku, zamícháme a po necelé minutě přidáme maso rozkrájené na kostky (trochu libovější maso, ale stačí klasická kližka).

  2. Za občasného míchání počkáme, až maso pustí vodu, přilejeme víno, přidáme na kostičky rozkrájený masox, kečup, sójovou omáčku, worchester a med a přiklopíme pokličkou.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 160°C. Občas mícháme a doléváme horkou vodou a dusíme doměkka.

  4. Guláš nezahušťujeme, šťáva je po větším množství cibule dostatečně hustá. Podáváme s lepší přílohou (hranolky, americké brambory, bramboráčky…)