- reklama -
Suroviny
- chřest
- 3 lžíce přepuštěného másla (používám české ghíčko)
- 3 žloutky
- šťávu z 1/2 citronu
- hrubozrnná mořská sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.
-
Mezitím připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Kuchařka: Susa