Pečený česnek s rozmarýnem

68
- reklama -

Suroviny

1 palice česneku
10 lístků čerstvého rozmarýnu
silikonové formičky na muffiny

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme s přípravou, zapneme troubu na nejvyšší výkon na rozehřátí.

  2. Palici česneku neloupeme. Pouze seřízneme vršek tak, aby se obnažily všechny stroužky v palici.

  3. Mezi stroužky nastrkáme lístky rozmarýnu, palici vložíme do formičky na muffiny a druhou formičkou přiklopíme.

  4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na poloviční výkon 70minut (používám plynovou).

  5. Měkký česnek vymačkáme a odstraníme lístky rozmarýnu.

  6. Použijeme na topinky, do různých kaší, nebo pomazánek, nebo jen na chleba s máslem.

  7. Česnekové pyré se také hodí na pomazání plátků masa, před zavinutím do závitku.

Poznámka od kuchařky

Je úspornější upéct více palic najednou. Po vymačkání a uskladnění ve šroubovací skleničce vydrží v lednici až 10dní. Delší dobu vyzkoušenou nemám. Určitě půjde i zamrazit, ale to jsem ještě nezkoušela.

Mě vyhovuje pečení česneku v silikonových formičkách. Ale pokud je nemáme, zabalíme každou palici česneku do alobalu.

Do podobných přidávám všechny 3pečené česneky, které jsem tady našla.