Pečený candát s máslovou zeleninou

61
- reklama -

Suroviny
3 porce

1 candát
libovolné koření na ryby
olivový olej
1 sáček mražené zeleniny dle vlastní chuti
oříšek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje.

    Necháme asi hodinku odpočinout.

  2. Troubu rozpálíme na 180 °C a candáta pečeme asi 30-40 minut.

  3. V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleninu. ( já jsem měla čínskou – je krásně křupavá ).

    Mírně osolíme a asi jenom 5 minut restujeme, aby se zelenina nerozvařila a příliš nezměkla.

Poznámka od kuchařky

Příloha – uvařené pod slupkou a následně opečené brambory na kousku másla, okořeněné kořením na americké brambory.