
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 candát
- libovolné koření na ryby
- olivový olej
- 1 sáček mražené zeleniny dle vlastní chuti
- oříšek másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje.
Necháme asi hodinku odpočinout.
-
Troubu rozpálíme na 180 °C a candáta pečeme asi 30-40 minut.
-
V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleninu. ( já jsem měla čínskou – je krásně křupavá ).
Mírně osolíme a asi jenom 5 minut restujeme, aby se zelenina nerozvařila a příliš nezměkla.
Poznámka od kuchařky
Příloha – uvařené pod slupkou a následně opečené brambory na kousku másla, okořeněné kořením na americké brambory.
Kuchařka: dzungila