
- reklama -
Suroviny
- 2-3 velká červená jablka
- 2 hrušky
- 4 blumy švestky
- 3 meruňky
- 1 balení borůvek (250g)
- 500 g bílého hrozna
- 2 citrony
- 7 ks hřebíčku
- 2 lžičky skořice mleté
- 1 kg cukru krystal
Postup přípravy receptu
-
Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme skořicí a cukrem, promícháme.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220°C 30-45 minut.
-
Po upečení dáme ještě horké do sklenic a otočíme víkem dolů.
-
Do hrnečku dáme 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Můžeme jěště zakápnout citronem anebo přilít trochu rumu.
Poznámka od kuchařky
Čaj je opravdu lehký, vynikající, voňavý. Já vždy sním kousek ovoce a hned zapiju čajem. Z této dávky mám cca 8 menších sklenic a zmizí během týdne.
Kuchařka: AnickaH.