Pečený bůček s cuketovým zelím a „frncochatými knedlíky“

242
- reklama -

Suroviny

Vepřový bůček množství individuálně podle počtu strávníků
cibule
2 stroužky česneku
lžíce sádla(nemusí být)
kmín
sůl
Cuketové zelí:
Větší cuketa asi 1000 g ale taky individuálně podle množství strávníků
lžíce másla
1 cibule
sůl
ocet
cukr
1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
Knedlíky:
5 středně velkých oloupaných syrových brambor
3 lžíce strouhanky
10 lžic hladké mouky
lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme, posypeme česnekem, zalijeme, pokud chceme, přidáme sádlo a upečeme do růžova.


    Zobrazit celý recept

  2. Cuketu si oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme nahrubo. Rozpustíme si lžíci másla a na ní si zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou, osolenou cuketu. Není třeba podlévat, pustí si dost vody a dusíme ji asi 10 minut.

  3. Pak zaprášíme hladkou moukou, provaříme a dochutíme podle chuti octem a cukrem.

  4. Knedlíky: Nastrouháme si brambory najemno, osolíme lžičkou soli, přidáme strouhanku, mouku a spracujeme těsto, ze kterého lžící tvoříme knedlíky a házíme do vařící vody.

  5. Vaříme asi 12 minut.

  6. Po uvaření ještě horké knedlíky přidáme k upečenému bůčku, promícháme s výpekem a podáváme s cuketovým zelím

Poznámka od kuchařky

Zdroj-sobotní Babicovy dobroty-recept jeho hosta.