
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- bůček
- 2 rohlíky
- trochu mléka
- trochu másla
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- trochu strouhanky
- kousek uzeného masa
- kysané zelí
- světlá instantní jíška Knorr
- trošku cukru
- knedlík
- 2 vejce
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku:
-
2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso nakrájime na kostičky.
-
Přidáme sůl, ml. pepř, muškátový oříšek, petrželovou nať, strouhanku a pak sníh z bílků. Vše řádně promícháme a naplníme bůček.
-
Kapsu zašijeme a pečeme jak jsme zvyklí.
-
Zelí podusíme, osladíme cukrem a zahustíme světlou jíškou Knorr. Povaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.
Kuchařka: Yvajs