Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím

113
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

bůček
2 rohlíky
trochu mléka
trochu másla
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
trochu strouhanky
kousek uzeného masa
kysané zelí
světlá instantní jíška Knorr
trošku cukru
knedlík
2 vejce
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku:

  2. 2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso nakrájime na kostičky.

  3. Přidáme sůl, ml. pepř, muškátový oříšek, petrželovou nať, strouhanku a pak sníh z bílků. Vše řádně promícháme a naplníme bůček.

  4. Kapsu zašijeme a pečeme jak jsme zvyklí.

  5. Zelí podusíme, osladíme cukrem a zahustíme světlou jíškou Knorr. Povaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.