- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg vepřového bůčku
- 250 g medu
- 3 dcl červeného vína
- 4 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- grilovací koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kůži na mase nakrojíme na mřížku, osolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran. Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5 dcl vína a přidáme bobkové listy, pepř,nové koření a na plátky nakrájený česnek. Maso vložíme do misky a přelijeme marinádou poté necháme 24 hodin odpočinout.
-
V pekáči vytvoříme lůžko z nahrubo nakrájené cibule do kterého vložíme maso s marinádou.
-
Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby na 150°C. Po hodině pečení odkryjeme,otočíme a pečeme bez přiklopení na 200°C. Maso podle potřeby podléváme vodou (nemělo by být potřeba bůček pustí dost šťávy).
-
Podle potřeby maso otáčíme a 10 minut před koncem pečení přelijeme zbytkem medu rozmíchaném v 0,5dcl vína.
Poznámka od kuchařky
Víno můžete nahradit pivem.
Kuchař: Alexx