![Pečený bůček, marinovaný v harrise_5ffb7545a12d7.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/peceny-bucek-marinovany-v-harrise_5ffb75458e907.jpeg)
Suroviny
1 dávka
- 1 kg vykostěného přerostlého bůčku bez kůže
- 6-8 stroužků česneku nakrájeného na klínky
- sůl
- 4 cibule nakrájené
- 1 kg brambor
- 3 PL vepřového sádla
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
-
Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a výdatne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky.
-
Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v trúbe na 170°C 1 hodinu za prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou.
-
20 minút pred koncom pečenia odstránime alobal, pridáme zemiaky, ktoré osolíme, teplotu zvýšime na 220°C a dopečieme do chrumkava.
-
Vyberieme, necháme odpočinúť a bôčik nakrájame na plátky. Na osobu podávame 2 plátky mäsa.
-
Za tepla podávame s opečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom, za studena podávame s chlebom a paprikami, paradajkami a kyslými uhorkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: vlastný recept, nebojte sa harrisy, bôčik je lahodne pikantný.