Pečený bůček, marinovaný v harrise

69
- reklama -

Suroviny
1 dávka

1 kg vykostěného přerostlého bůčku bez kůže
6-8 stroužků česneku nakrájeného na klínky
sůl
4 cibule nakrájené
1 kg brambor
3 PL vepřového sádla
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a výdatne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v trúbe na 170°C 1 hodinu za prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou.

  3. 20 minút pred koncom pečenia odstránime alobal, pridáme zemiaky, ktoré osolíme, teplotu zvýšime na 220°C a dopečieme do chrumkava.

  4. Vyberieme, necháme odpočinúť a bôčik nakrájame na plátky. Na osobu podávame 2 plátky mäsa.

  5. Za tepla podávame s opečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom, za studena podávame s chlebom a paprikami, paradajkami a kyslými uhorkami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: vlastný recept, nebojte sa harrisy, bôčik je lahodne pikantný.