Pečený bramborový salát ( teplý)

75
- reklama -

Suroviny

1 kg menších brambor typu A
1 větší červená cibule
2 jarní cibulky
3 polévkové lžíce zakysané smetany
2 polévkové lžíce majonézy (můžeme vynechat a přidat větší množství kysané smetany)
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a oloupeme je. Nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev s olejem opékat. Červenou cibuli nakrájíme na jemno a přidáme k bramborům asi v polovině opékání. Lepší je brambory opékat na pánvi po částech, aby se dobře opekly. Brambory necháme okapat v sítu, popř. odsajeme přebytečný olej na papírové utěrce (salát by byl příliš mastný).

  2. K opečeným bramborům s cibulí přidáme pokrájené jarní cibulky a smícháme s promíchanou smetanou a majonézou. Osolíme, opepříme dle chuti.
    Salát podáváme nejlépe teplý.

Poznámka od kuchařky

Pečené brambory dodají salátu výbornou chuť. Určitě bude také dobré, pokud necháme na pánvi vyškvařit nejprve slaninu a pak teprve přidáme brambory.

Inspirovala jsem se receptem z časopisu Gurmet.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/