
Suroviny
- 1 kg menších brambor typu A
- 1 větší červená cibule
- 2 jarní cibulky
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce majonézy (můžeme vynechat a přidat větší množství kysané smetany)
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a oloupeme je. Nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev s olejem opékat. Červenou cibuli nakrájíme na jemno a přidáme k bramborům asi v polovině opékání. Lepší je brambory opékat na pánvi po částech, aby se dobře opekly. Brambory necháme okapat v sítu, popř. odsajeme přebytečný olej na papírové utěrce (salát by byl příliš mastný).
-
K opečeným bramborům s cibulí přidáme pokrájené jarní cibulky a smícháme s promíchanou smetanou a majonézou. Osolíme, opepříme dle chuti.
Salát podáváme nejlépe teplý.
Poznámka od kuchařky
Pečené brambory dodají salátu výbornou chuť. Určitě bude také dobré, pokud necháme na pánvi vyškvařit nejprve slaninu a pak teprve přidáme brambory.
Inspirovala jsem se receptem z časopisu Gurmet.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/