
Suroviny
4-5 porcí
- cca 700 g vařených brambor
- 2 lžíce bramborového škrobu
- cca půl hrnku hrubé mouky
- sůl
- 2 uzené tofu
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- 1/2 – 1 lžička uzené mleté papriky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme náplň. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, odstavíme, zaprášíme paprikou a nastrouháme do cibule tofu.
-
Těsto : Vychladlé oloupané uvařené brambory nastrouháme, přidáme škrob, mouku, sůl a vypracujeme těsto, které hned zpracujeme, jelikož postupně řídne.
-
Z těsta můžeme vyválet jednu nebo dvě placky, podle toho, jak chceme velký knedlík. Rozprostřeme náplň, srolujeme knedlík a zabalíme jej do alobalu. Podle velikosti jej pečeme hodinu až hodinu a půl na 170°C. Dělala jsem knedlík o průměru asi 8 cm a hodina mu nestačila, přidala tedy jsem ještě půl hodiny.
-
Podáváme se zelím.
Poznámka od kuchařky
Tip: Knedlík nebo alobal je lepší před zabalením lehce potřít olejem, knedlík se po upečení lépe rozbaluje.
Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog : http://fitblogies.blogspot.cz/