Pečený amur na smetaně

173
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1,5 kg amura
1 smetana
máslo
koření na ryby
sůl
1/2 papriky
1/2 cibule
3 malá rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením a necháme odležet. Malou formu s pekáčkem potřeme silně máslem. Do pekáčku dáme porce ryby, poklademe kousky másla. Do malé formy dáme nakrájenou cibuli smíchanou s proužky papriky a na osminky nakrájená rajčátka. Na směs položíme dvě porce vysokého hřbetu, poklademe kousky másla.


    Zobrazit celý recept

  2. Oboje polijeme smetanou a dáme do trouby péct na 220°C asi na 30 minut. Během pečení jednou obrátíme. Podáváme s bramborami.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem to na dvakrát, protože děti to mají raději samotné. Koření jsem použila s novou recepturou. Je vynikající.