- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1,5 kg amura
- 1 smetana
- máslo
- koření na ryby
- sůl
- 1/2 papriky
- 1/2 cibule
- 3 malá rajčátka
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením a necháme odležet. Malou formu s pekáčkem potřeme silně máslem. Do pekáčku dáme porce ryby, poklademe kousky másla. Do malé formy dáme nakrájenou cibuli smíchanou s proužky papriky a na osminky nakrájená rajčátka. Na směs položíme dvě porce vysokého hřbetu, poklademe kousky másla.
-
Oboje polijeme smetanou a dáme do trouby péct na 220°C asi na 30 minut. Během pečení jednou obrátíme. Podáváme s bramborami.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem to na dvakrát, protože děti to mají raději samotné. Koření jsem použila s novou recepturou. Je vynikající.
Kuchařka: Jaromira18