Pečené zelníky se slaninou

64
- reklama -

Suroviny

500 g kysaného zelí
50-80 g anglické slaniny
1 vejce
hrst sušené cibule
3-4 lžíce hladké mouky
lžíce strouhanky
4-5 lžic mléka
sůl
kmín
pepř
trochu sádla

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme) a překrájíme ho. Slaninu pokrájíme na drobné kousky. Smícháme slaninu se zelím, vejcem a všemi přísadami.


    Zobrazit celý recept

  2. Umícháme těsto malinko hustější jako na bramboráky. Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme rozpuštěným sádlem.

  3. Lžící klademe kopečky (použijeme kulaté vykrajovátko) a upravíme do placiček. Po krátkém zapečení placičky potřeme sádlem i shora. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy a do křupava.

Poznámka od kuchařky

Před koncem pečení můžete posypat strouhaným tvrdým sýrem. Kdo by měl obavy, že to bude moc kyselé, tak zelí předem propláchne.