- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 50-80 g anglické slaniny
- 1 vejce
- hrst sušené cibule
- 3-4 lžíce hladké mouky
- lžíce strouhanky
- 4-5 lžic mléka
- sůl
- kmín
- pepř
- trochu sádla
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme) a překrájíme ho. Slaninu pokrájíme na drobné kousky. Smícháme slaninu se zelím, vejcem a všemi přísadami.
-
Umícháme těsto malinko hustější jako na bramboráky. Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme rozpuštěným sádlem.
-
Lžící klademe kopečky (použijeme kulaté vykrajovátko) a upravíme do placiček. Po krátkém zapečení placičky potřeme sádlem i shora. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy a do křupava.
Poznámka od kuchařky
Před koncem pečení můžete posypat strouhaným tvrdým sýrem. Kdo by měl obavy, že to bude moc kyselé, tak zelí předem propláchne.
Kuchařka: mika59