- reklama -
Suroviny
- 400 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- sůl
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit.
-
Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto – bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a dosolíme podle chuti.
-
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Musí být slabá vrstva – já mám plech 32/42cm, nebo dáme na 2 menší.
-
Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Po upečení nakrájíme a potřeme rozehřátým máslem. Můžeme podávat teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
Určitě se spousta z Vás podiví proč pečené zelí – tady u nás se tomu tak říká a většinou každý ví o co jde, i když to každý dělá jinak. Někdo přidává trochu prášku do pečiva a někdo peče vyšší, skoro jako nádivku.
Kuchařka: mysulka