Pečené zelí

200
- reklama -

Suroviny

400 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1/2 l mléka
2 vejce
300 g hladké mouky
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto – bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a dosolíme podle chuti.

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Musí být slabá vrstva – já mám plech 32/42cm, nebo dáme na 2 menší.

  4. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Po upečení nakrájíme a potřeme rozehřátým máslem. Můžeme podávat teplé i studené.

Poznámka od kuchařky

Určitě se spousta z Vás podiví proč pečené zelí – tady u nás se tomu tak říká a většinou každý ví o co jde, i když to každý dělá jinak. Někdo přidává trochu prášku do pečiva a někdo peče vyšší, skoro jako nádivku.