- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové plátky
- 1/2 čerstvé červené řepy
- 1/2 pórku
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- naložené kapie malá sklenička i s lákem
- sůl
- koření adžika (popř.grilovací koření)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky osolíme, okořeníme a dáme na dno pekáčku. Zeleninu nakrájíme na nudličky a naklademe na maso.
-
Zalijeme naloženými kapiemi i s lákem. Podlijeme cca 1 hrnečkem vody a dáme péct asi na 50 minut. Příloha hranolky, pečené brambory.
Poznámka od kuchařky
Množství a poměr zeleniny si každý může určit sám, jak co má rád.
Po 50 minutách je zelenina ještě křupavá, kdo má rád hodně měkkou, musí péci déle.
Kuchařka: Kruela