
Suroviny
2 porce
- 500 g vepřové pečeně
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce(ne úplně plná)zázvoru i čerstvý může být
- 1 lžíce hlívy ústřičné sušené
- 3 lžíce medvědího česneku
- 1 lžíci koření na vepřovou pečeni(nemusí být)
- kmín
- sůl
- trošku oleje
- vařící voda na podlévání
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky do misky a prosolíme. Do pekáčku dáme malinko oleje, přidáme prosolené maso, posypeme kmínem, zázvorem, hlívou, medvědím česnekem a nakonec na hrubo nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a podlijeme vodou.
-
Pekáč přikryjeme a dáme péct tak na 180°C vyhřáté trouby, pečeme pomalu 1 hodinu, mezi pečením podléváme vodou když se šťáva vypeče (2-3x za dobu pečení)a zároveň kousky promícháváme.
-
Za celou dobu pečení necháme pekáč přikrytý, maso tak má pěknou barvu i šťávu a je křehoučké.
Poznámka od kuchařky
Moc ráda používám domácí sušené koření a zkouším s ním ráda různé kombinace a tahle se velmi povedla!
Pokud někdo nemá medvědí česnek, může přidat o nějaký ten stroužek víc, nebo dá petrželku, či celerovou nať, dobrý by byl i libeček – viď Špagetko?