Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

59
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g vepřové pečeně
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce(ne úplně plná)zázvoru i čerstvý může být
1 lžíce hlívy ústřičné sušené
3 lžíce medvědího česneku
1 lžíci koření na vepřovou pečeni(nemusí být)
kmín
sůl
trošku oleje
vařící voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky do misky a prosolíme. Do pekáčku dáme malinko oleje, přidáme prosolené maso, posypeme kmínem, zázvorem, hlívou, medvědím česnekem a nakonec na hrubo nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a podlijeme vodou.

  2. Pekáč přikryjeme a dáme péct tak na 180°C vyhřáté trouby, pečeme pomalu 1 hodinu, mezi pečením podléváme vodou když se šťáva vypeče (2-3x za dobu pečení)a zároveň kousky promícháváme.

  3. Za celou dobu pečení necháme pekáč přikrytý, maso tak má pěknou barvu i šťávu a je křehoučké.

Poznámka od kuchařky

Moc ráda používám domácí sušené koření a zkouším s ním ráda různé kombinace a tahle se velmi povedla!

Pokud někdo nemá medvědí česnek, může přidat o nějaký ten stroužek víc, nebo dá petrželku, či celerovou nať, dobrý by byl i libeček – viď Špagetko?