
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 slepičí stehno, nebo i jiné části slepice
- 1/2 menší cukety
- mražený hrášek podle chuti
- 1/2 sklenice leča – (může být i mražené)
- 1 kus zelené cibulky
- sůl
- pepř
- hrnek slepičího vývaru
- 1/2 hrnku rýže
- 1 lžička másla
Postup přípravy receptu
-
Slepičí stehno, popřípadě slepičí jiné maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.
-
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, lečo a hrášek.
Přidáme nakrájené slepičí maso, promícháme asi 2-3 minuty a přisypeme rýži, kterou také chvíli opékáme se zeleninou. -
Opečenou směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme , promícháme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme, dokud se vývar nevyvaří. -
Podáváme nejlépe s kyselou okurkou..
Kuchařka: JanaDorazinova