![Pečené ratatouille_5ff7ff559c52b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pecene-ratatouille_5ff7ff558b861.jpeg)
Suroviny
- 1 lilek
- 1 cuketa (měla jsem bílou)
- 2 červené cibule
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- 2 naťové cibulky
- 4-5 stroužků česneku
- 3 velká masitá rajčata
- hrst čerstvého tymiánu
- kousek rozmarýnu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno(můžete použít i konzervovaná sekaná rajčata). Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na dno zapékací misky.
-
Lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolený lilek necháme chvíli vypotit. Zatím očistíme a pokrájíme na kolečka cibuli, na proužky papriky, na plátky česnek.
-
Lilek opláchneme, osušíme a všechnu zeleninu skládáme střídavě na rajčatový základ. Posolíme, důkladně zasypeme odrhnutým tymiánem a rozmarýnem, pokapeme olejem a dáme pod alobal.
-
Pečeme asi 40 minut na cca 180°C. Podušenou zeleninu necháme ještě odkrytou dopéci asi 15 minut na 160°C. Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu, dá se jíst teplé i studené.