
- reklama -
Suroviny
- menší až středně velké brambory
- olivový olej (může být z pokrutin)
- hrst hrubé krystalické mořské soli
Postup přípravy receptu
-
Neloupané brambory důkladně omyjeme, je-li třeba, vezmeme si na to kartáček a rozkrojíme je podélně na půlky. Troubu předehřejeme na 200°C.
-
Na plech položíme teflonovou nebo silikonovou podložku (asi by stačil i papír na pečení), potřeme olejem a posypeme solí. Na sůl klademe brambory řeznou plochou dolů. Pečeme asi půl hodiny, podle velikosti a kvality brambor. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit na 220°C. Brambory jsou hotové, když jsou měkké a na řezu zlaté.
Poznámka od kuchařky
Pokud moc nesolíte, tak před konzumací doporučuji seškrábnout z brambor případná zrnka soli. Jsou pak slané tak akorát.
Kuchařka: NynnCz