Pečené přílohové brambory

219
- reklama -

Suroviny

menší až středně velké brambory
olivový olej (může být z pokrutin)
hrst hrubé krystalické mořské soli

Postup přípravy receptu

  1. Neloupané brambory důkladně omyjeme, je-li třeba, vezmeme si na to kartáček a rozkrojíme je podélně na půlky. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Na plech položíme teflonovou nebo silikonovou podložku (asi by stačil i papír na pečení), potřeme olejem a posypeme solí. Na sůl klademe brambory řeznou plochou dolů. Pečeme asi půl hodiny, podle velikosti a kvality brambor. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit na 220°C. Brambory jsou hotové, když jsou měkké a na řezu zlaté.

Poznámka od kuchařky

Pokud moc nesolíte, tak před konzumací doporučuji seškrábnout z brambor případná zrnka soli. Jsou pak slané tak akorát.