- reklama -
Suroviny
- 15 kg prasátko
- sůl (20 g na kilogram mäsa)
- 1 PL pepře
- několik zrníček nového koření
- zelený pepř
- 20 stroužků česneku
- 1 lžičku postrouhaného muškátového oříšku
- 1 lžičku mleté skořice
- 100 g čerstvého zázvoru
- 2 cibule
- 1 malou papriku
- chilli
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 větvičky tymianu
- 2 dl olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime.
-
Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme prasiatko.
-
Pečieme veľmi pomaly na drevených paliciach pod ktorými je pahreba. Doba pečenia by mala byť asi 35 minút na 1 kg.
-
Pri podávaní využijeme svoju fantáziu, napr. do očí olivy…
-
Podávame so zeleninou a opečenými zemiakmi alebo hranolkami.
Kuchařka: tiktak