Pečené prasiatko

39
- reklama -

Suroviny

15 kg prasátko
sůl (20 g na kilogram mäsa)
1 PL pepře
několik zrníček nového koření
zelený pepř
20 stroužků česneku
1 lžičku postrouhaného muškátového oříšku
1 lžičku mleté skořice
100 g čerstvého zázvoru
2 cibule
1 malou papriku
chilli
citronová šťáva z 1 citronu
2 větvičky tymianu
2 dl olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme prasiatko.

  3. Pečieme veľmi pomaly na drevených paliciach pod ktorými je pahreba. Doba pečenia by mala byť asi 35 minút na 1 kg.

  4. Pri podávaní využijeme svoju fantáziu, napr. do očí olivy…

  5. Podávame so zeleninou a opečenými zemiakmi alebo hranolkami.