
- reklama -
Suroviny
- Směs:
- jablek
- hrušek
- švestek
- ostružin
- dále:
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- máslo
- cukr (můžete dát hnědý)
- skořice
- velká hrst ovesných vloček
- strouhaný perník
- hrst sekaných vlašských ořechů
- K podávání bílý jogurt
Postup přípravy receptu
-
Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly.
-
Švestky rozpůlíme.
-
Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce.
-
Posypeme cukrem podle chuti, malinko podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud není ovoce měkké.
-
Vločky smícháme se strouhaným perníkem, ořechy a skořicí, posypeme povrch ovoce a ještě chvíli zapečeme. Je to výborné teplé, vlažné i studené doplněné bílým jogurtem.
Poznámka od kuchařky
Pekla jsem vloni, letos ostružiny a švestky teprve začaly dozrávat.
Další moje recepty najdete na
Kuchařka: zizala