
Suroviny
- 1 malá červená řepa (5-7cm)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- olivový olej
- mozarella
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm plátky, které poklademe na dvojitý alobal, proložíme plátky česneku, osolíme a zakapeme olivovým olejem.
-
Alobal utěsníme a balíček pečeme na 200°C přibližně 45 minut-1 hodinu.
-
Poté trochu zchladlé upečené plátky poklademe třešničkami mozarelly, upevníme párátkem, zakápneme olivovým olejem, který zbyl v alobalu a ozdobíme bazalkou, případně ještě lehce osolíme, čímž podtrhneme sladkost řepy.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako předkrm či malé občerstvení, bylo by asi dobré i jako příloha k masu.
Jako spousta lidí jsem poznamenaná školní podobou červené řepy, kdy červené cosi chuti a barvy nevábné bylo kydnuto na talíř a dítě, jez 🙁 Od té doby řepu nejím a dnes jsem došla k názoru, že tento předsudek v sobě zlomím. Musím přiznat, pochutnala jsem si, řepa dokáže mít i lahodnou chuť i barvu, doporučuji zkusit:)