
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 malé hlávky zelí (cca 400 g)
- 1 vejce
- 2 PL zakysané smetany 8%
- 2 PL celozrnné špaldové mouky
- sůl, pepř, mletý kmín
- hrst nasekané pažitky
- 60 g nastrouhaného sýra 20%
- 1 KL prášku do pečiva
- 50 g kuřecí šunky nakrájené najemno
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme najemno a spaříme ve vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
-
Všechny suroviny přidáme k zelí a promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
-
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžící hromádky. Pečeme na 180°C.
Poznámka od kuchařky
PL – polévková lžíce
KL – kávová lžička
Kuchařka: jipohe