- reklama -
Suroviny
- 600 g nových brambor
- rozmarýn, tymián nebo jiná oblíbená bylinka
- olej
- sůl
- —-
- 250 g tvarohu ve vaničce
- lžíce zakysané smetany nebo Majolky®
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- pažitka a petrželka – nešetříme
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na klínky. Připravíme pekáček a brambory v něm promícháme s olejem a bylinkami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st., cca 30-40 minut do zlatova. Občas promícháme a solíme až hotové.
-
Tvaroh smícháme s česnekem, pažitkou, petrželí, smetanou a solí. Můžeme přidat lžičku olivového oleje a dochutíme ho. Brambory podáváme horké, posypané solí a připraveným tvarohem.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád silnou česnekovou chuť, přidá neoloupané stroužky k bramborám a upeče a do tvarohu je vyloupne a rozmačká. Tvaroh bude jemnější. Pokud bude tvaroh moc hustý, zředíme ho mlékem nebo smetanou.
Kuchařka: mika59