
- reklama -
Suroviny
…podle množství masa…
- nejlépe půl na půl libový bůček
- plecko
- cibule
- česnek
- kmín
- sůl
- bramborové těsto (klidně v prášku)
- zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky 3-4 cm, promícháme s rozetřeným česnekem, pokmínujeme, zasypeme cibulí, podlijeme vodou a pečeme do červena.
-
Z bramborového těsta si uděláme kuličky o průměru 1,5-2 cm, ty uvaříme. Zelí propláchneme, nakrájíme když je „dlouhé“ a uvaříme.
-
Když se nám upeče maso, vyjmeme ho na pekáček vedle a do výpeku vysypeme zelí i uvařené bramborové knedlíčky. Smícháme a podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Poznámka od kuchařky
Tento recept tu někde je…za živý svět jsem ho nemohla najít, tak ho píšu znovu, i když nemám foťák…jakmile se najde autor tak ho ráda smažu a jen připíšu chvalozpěv…
Kuchařka: Svetlana