Pečené maso se „zelím s bobkama“

88
- reklama -

Suroviny
…podle množství masa…

nejlépe půl na půl libový bůček
plecko
cibule
česnek
kmín
sůl
bramborové těsto (klidně v prášku)
zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky 3-4 cm, promícháme s rozetřeným česnekem, pokmínujeme, zasypeme cibulí, podlijeme vodou a pečeme do červena.

  2. Z bramborového těsta si uděláme kuličky o průměru 1,5-2 cm, ty uvaříme. Zelí propláchneme, nakrájíme když je „dlouhé“ a uvaříme.

  3. Když se nám upeče maso, vyjmeme ho na pekáček vedle a do výpeku vysypeme zelí i uvařené bramborové knedlíčky. Smícháme a podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Poznámka od kuchařky

Tento recept tu někde je…za živý svět jsem ho nemohla najít, tak ho píšu znovu, i když nemám foťák…jakmile se najde autor tak ho ráda smažu a jen připíšu chvalozpěv…