Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

119
- reklama -

Suroviny

Pečené maso:
1/2 kg bůčku
1/2 kg kotlety
1 velká cibule
2 stroužky česneku
kmín
grilovací koření
1/2 kostky Masoxu
1/2 kostky zeleninového bujónu
Červené zelí:
1 červené kysané zelí v sáčku
kousek bílé části jarní cibulky
kousek pórku
olej
1 lžíce hladké mouky
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky.

  2. V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet.

  3. Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami.

  4. Pečeme na 250°C do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme.

  5. Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborovým knedlíkem.