Pečené lesní houby v hořčičném bešamelu

67
- reklama -

Suroviny

pevnější lesní houby (hřiby, klouzci, babky, suchohřiby…)
olej nebo sádlo
sůl
kmín
pepř
čerstvé bylinky:
rozmarýn
oregáno
bazalka
smetana
hořčice plnotučná
vegeta či jiné „žluté koření“
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymastíme, dáme vrstvu kostiček cibule, vrstvu plátků hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme snítky bylinek (já jsem použila rozmarýn, oregano, bazalku) a dáme péct do trouby do zezlátnutí (200°C cca 20 minut).

  2. Smícháme smetanu s hořčicí, vegetou a hladkou moukou a houby touto směsí zalejeme. Dáme péct na dalších cca 15-20 minut.

  3. Poměr podle množství hub, měly by být téměř zalité. Na 250 ml smetany jsem dala lžíci mouky a lžíci hořčice. Příloha – vařené brambory, čerstvé pečivo.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si kdysi opsala odkudsi z netu, náhodou jsem jej ve starém sešitu objevila….a nelituji 🙂