
- reklama -
Suroviny
- pevnější lesní houby (hřiby, klouzci, babky, suchohřiby…)
- olej nebo sádlo
- sůl
- kmín
- pepř
- čerstvé bylinky:
- rozmarýn
- oregáno
- bazalka
- smetana
- hořčice plnotučná
- vegeta či jiné „žluté koření“
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymastíme, dáme vrstvu kostiček cibule, vrstvu plátků hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme snítky bylinek (já jsem použila rozmarýn, oregano, bazalku) a dáme péct do trouby do zezlátnutí (200°C cca 20 minut).
-
Smícháme smetanu s hořčicí, vegetou a hladkou moukou a houby touto směsí zalejeme. Dáme péct na dalších cca 15-20 minut.
-
Poměr podle množství hub, měly by být téměř zalité. Na 250 ml smetany jsem dala lžíci mouky a lžíci hořčice. Příloha – vařené brambory, čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si kdysi opsala odkudsi z netu, náhodou jsem jej ve starém sešitu objevila….a nelituji 🙂
Kuchařka: isindy