
Suroviny
4 porce
- menší porce kuřete
- 4 stroužky česneku
- balíček kořeněných tvarůžků z Loštic (pravé)
- 150-200 ml smetany
- 1 cibule
- olej
- sůl
- 1 lžíce Dijonské hořčice
Postup přípravy receptu
-
kuřecí porce osolíme-ne moc, tvarůžky jsou slané dost, a potřeme propasírovaným česnekem. Pekáček si vytřeme olejem, naskládáme porce kuřete, přikryjeme a dáme na 50 minut péct, v polovině pečení podlijeme trochu vodou a na 15 minut dopékáme bez přikrytí.
-
Zatím co se kuře peče uděláme si omáčku: cibuli nakrájíme nadrobno, dáme jí osmažit na oleji v pánvi.
-
Na osmahnutou cibuli dáme tvarůžky, které se rozpustí, zalijeme smetanou, stále mícháme aby se nám nic nepřipálilo a necháme povařit.
Servírujeme na talíř pečené porce kuřete a přelijeme je Loštickou omáčkou z tvarůžků
Kdo by dělal z tvarůžků jiných, než Loštických, může přidat Dionskou hořčici-Loštické jsou kořeněné, tak se tam moc nehodí!
Poznámka od kuchařky
Loštické tvarůžky pravé mi jako dárek přivezla Šavlinka s Mírou, protože ví, že je miluji. V hezkém balení jsou 4 kořeněné druhy(česnekové, paprikové, cibulové a kmínové) použila jsem paprikové-máte tu foto balení tvarůžků. K nim byla knížečka různých receptů, tak jsem se inspirovala a ze dvou jsem vytvořila jeden který nemá chybu, jak já říkám o něčem co mi chutná „bylo to boží“!









