
Suroviny
4 porce
- celé kuře
- sůl
- sladká paprika
- sušený česnek
- kousek másla
- 1 cibule (velká)
- 1 konzerva kukuřice (malá)
- 1 rajčatový protlak (velký)
- kousek uzeného špeku (jen na chuť)
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, rozdělíme na půlky, osolíme, posypeme česnekem, paprikou.
-
Nakrájíme si cibuli a vložíme do pekáčku, k tomu přidáme kukuřici, špek, rajský protlak rozmícháme v 0,5 l vody a zalijeme s ním kuře na pekáčku.
-
nakonec dáme kousek másla, přikryjeme alobalem a pečeme, ale hodinku, dokud není kuře měkké, potom sundáme alobal a ještě chvíli pečeme pro křupavou kůrčičku :o) Jako přílohu podávám rýži, učitě se hodí i hranolky nebo jen vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Rajský protlak můžete i přisladit pokud je chuť a dají se přidat i fazole z konzervy, výborně se hodí ty velké červené :o)a samozřejmě i chilli já mám děti, nemůžu si to dovolit…
Někdy si je takhle připravím a nechám je přes noc v ledničce a upeču až druhej den ráno…
Přeji vám dobrou chuť Eva