
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 naporcované kuře
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 kedlubna
- 1 kapie(paprika)
- 2 rajčata
- hlíva ústřičná
- oregano
- gyros
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si naporcujeme kuře, posolíme z obou stran a necháme si ho stranou.
-
Do pekáče si nakrájíme cibuli na měsíčky, kedlubnu+kapii+rajčata+hlívu na kousky a česnek si nasekáme.
-
Na připravenou zeleninu rozložíme osolené porce kuřete, zasypeme oreganem, gyrosem a všechno posypeme pažitkou.
-
V kastrůlku si uvaříme kuřecí kostku, nalijeme na dno pekáče, přikryjeme víkem a pečeme hodinu, můžeme občas přilít vodu, abychom měli více šťávy.
-
Po hodině dáme víko stranou, do šťávy můžeme dát trochu jíšky, nebo solamylu rozmíchaného ve vodě a dopečeme 15-20 minut odkryté.
Poznámka od kuchařky
Má další improvizace- Kuře 100x jinak. Kuře je dobré, šťávička lahodná.
Kuchařka: Bibinka