Pečené kuře s oreganem a hlívou ústřičnou

100
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 naporcované kuře
2 cibule
6 stroužků česneku
1 kedlubna
1 kapie(paprika)
2 rajčata
hlíva ústřičná
oregano
gyros
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si naporcujeme kuře, posolíme z obou stran a necháme si ho stranou.

  2. Do pekáče si nakrájíme cibuli na měsíčky, kedlubnu+kapii+rajčata+hlívu na kousky a česnek si nasekáme.

  3. Na připravenou zeleninu rozložíme osolené porce kuřete, zasypeme oreganem, gyrosem a všechno posypeme pažitkou.

  4. V kastrůlku si uvaříme kuřecí kostku, nalijeme na dno pekáče, přikryjeme víkem a pečeme hodinu, můžeme občas přilít vodu, abychom měli více šťávy.

  5. Po hodině dáme víko stranou, do šťávy můžeme dát trochu jíšky, nebo solamylu rozmíchaného ve vodě a dopečeme 15-20 minut odkryté.

Poznámka od kuchařky

Má další improvizace- Kuře 100x jinak. Kuře je dobré, šťávička lahodná.