
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna (čtvrtky)
- 4 velké nové brambory
- 1 pomazánkové máslo
- 4 stroužky česneku
- 1 pórek
- 100 g moravského uzeného
- máslo na vymazání pekáčku
- vývar
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pomazánkové máslo smícháme se čtyřmi stroužky nastrouhaného česneku. Stehnům uvolníme kůži, naplníme ji pomazánkovým máslem a upevníme kuchyňskou jehlou nebo párátkem. Osolíme, opepříme a případně posypeme oblíbenou kořenící směsí.
-
Pórek nakrájíme na kolečka, moravské uzené na kostičky a vsypeme do máslem vymazaného pekáčku. Na ně položíme maso, poklademe plátky másla a vložíme do trouby, rozpálené na 230°C. Po dvaceti minutách podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a pečeme dále asi 40 minut.
-
Brambory neloupeme, nakrájíme na měsíčky a přidáme je k masu. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem a pečeme další půl hodinu, poté šťávu zahustíme jíškou (i granulovanou) a odkryté deset minut dopečeme.
Kuchařka: Eliza