
Suroviny
podle počtu strávníků a velikosti pekáče
- kuřecí čtvrtky (paličky)
- brambory
- mrkev
- cukety
- čerstvé papriky
- rajčata
- cibule
- česnek
- sušená šunka nebo slanina (nemusí být)
- sůl
- pepř
- šalvěj nebo jiná bylinka
- grilovací koření (já si míchám vlastní, v kupovaném je moc drahá sůl :))
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200°C.
-
Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajská, cuketu), kousky kuřete obrátit.
-
Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.
Poznámka od kuchařky
Pátrala jsem dost svědomitě, ale stejný recept jsem nenašla. Pokud někde je,nebijte mě prosím,a le za upozornění děkuji. Je to u nás velice oblíbené jídlo, na tento postup jsem přišla před pár lety po stěhování, kdy jsem neměla skoro žádné nádobí .Doporučuji tam všeho dát spíš víc, než méně, je to jedlé a trochu se to scvrkne. Podlévání je individuální, každá zelenina pustí jiné množství vody. Lze i houby.









