Suroviny
- 2 pěkné krůtí krky
- 1 PL celého kmínu
- 2 PL drceného kmínu
- 1 KL černého pepře
- 2 chilli papričky (nemusí být)
- 2 velké cibule
- 7 stroužků česneku
- sůl dle chuti
- 1,5 dcl vína (lze nahradit jen vodou)
- voda na podlití
- tuk do pekáče
Postup přípravy receptu
-
Ve vhodné misce smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku. Doporučuji dle chuti každého, takže klidně začínejte s malým množstvím, směs musí pokrýt krky. Ale musí vám ta směska chutnat.
-
Krky poctivě natřeme směskou a odložíme.
-
Cibuli nakrájíme na hrubé tedy větší kusy, zbylé 4 stroužky česneku na plátky. Na zvoleném tuku necháme rozvonět, jen velmi mírně, neb chvíli potrvá, než se opeče maso.
-
Prudce restujeme krky a podlijeme vodou. Pečeme v zakrytém pekáči. Jelikož já peču nyní jen v elektrickém pekáčku ETA, kde jsou stupně od 1-5, tak jen odhaduji, že to bylo cca 190-200°C 30 minut, pak jsem obrátila, snížila asi na 180°C a dopékala dalších 30 minut. Zhruba po každých 10 minutách poléváme výpekem, případně doplníme vodou. Na konci můžeme podlít vínem,ale není to nutné.
-
Maso by mělo být již měkké, takže krky vyndáme a šťávu rozmixujeme, já už nezahušťovala, dle nás byla akorát. Dochutíme.
-
Příloha: těstoviny, ale i rýže, brambory.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec…
Simonce Kučírce děkuju za naprosto skvělé a kvalitní krky, ty byly ;-))