
- reklama -
Suroviny
- křepelky
- 4 jablka
- máslo
- hladká mouka
- 4 PL smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Očištěné křepelky omyjeme, osušíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.
-
Křepelky vyjmeme, na másle opečeme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek a urovnáme na pekáč, vymazaný máslem.
-
Na jablka položíme křepelky, přidáme smetanu, poklademe vločkami másla, přikryjeme poklicí a pečeme asi půl hodiny.
-
Pak poklici odstraníme a pečeme odkryté ještě půl hodiny. Průběhu celého pečení křepelky poléváme vypečenou šťávou.
Pečené křepelky podáváme s dušenou rýží.
Kuchařka: Bahula