Pečené koleno s mletým masem

36
- reklama -

Suroviny

1 zadní koleno – větší
300 – 400 g mletého vepřového masa nebo mix
1 nožka klobásy (párek, cigáro)
1 menší vejce
1 palice česneku
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
1 lžíce oleje
(Koření můžeme použít dle svých zvyklostí, např.)
zabijačkové koření
(Dále potřebujeme alobal a motouz)

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme do šířky, osolíme, potřeme trochou utřeného česneku.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku majoránky, promícháme a rozetřeme na plát masa.

  3. Doprostřed dáme nožku klobásy, maso svineme, spíš se dá říci, že strany dáme k sobě a motouzem pevně svážeme.

  4. Rolku potřeme ze všech stran olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáček do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny.

  5. Pak alobal odstraníme, maso se hezky zatáhne, přidáme trochu vody, přikryjeme a dáme do trouby na další 3/4 hodiny.

  6. Pak rozřízneme nahoře rolky motouz a na kůži uděláme mřížku a dáme do trouby dopéct už bez přikrytí.

  7. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby přidáváme horkou vodu. Chutná teplé i studené.