
Suroviny
            2 – 3 porce
							
    
- 3 starší rohlíky
- 80 g másla
- 80 g pórku nebo lahůdkové cibulky
- 2 větší vejce
- 150 ml mléka
- sůl, cca půl lžičky
- muškátový květ dle chuti
Postup přípravy receptu
- 
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. 
- 
Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu. 
- 
Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 – 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku. 
- 
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dle velikosti knedlíků 15 – 20 minut dozlatova nebo v remosce, 4 knedlíky 25 – 30 minut, taktéž dozlatova. 
- 
Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu… To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat. 
- 
Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně… a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát… Podávat lze i ke gulášům, omáčkám… 
