Pečené kapie plněné krůtím masem s rýží basmati

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 červené kapie
1/2 kg mletého krůtího masa
sůl
pepř
tymián
4 větší stroužky česneku
1 vejce
1 cibule
asi 100 g másla (75 g na pečení paprik a 25 g do rýže)
hrnek rýže basmati

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme masovou směs. Maso smícháme se solí a s pepřem, přidáme tymián a prolisovaný česnek, vejce, promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriky rozpůlíme a naplníme je masovou směsí.

  3. Do pekáčku nakrájíme cibuli, ochutíme ji solí, pepřem, tymiánem, vložíme na ni naplněné papriky, přidáme 50 g másla, podlijeme vodou a pečeme. Když jsou papriky upečené, vyndáme je z výpeku, výpek slijeme, přidáme 25 g másla a rozmixujeme šťávu ponorným mixérem.

  4. Jako přílohu jsem zvolila basmati rýži – já ji také peču. Do hrnce, který půjde dát do trouby, dáme 25 g másla, přisypeme hrnek rýže, opečeme, zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Osolíme, zakryjeme poklicí (nebo alobalem) a pečeme v troubě asi 15 min.

Poznámka od kuchařky

Zbyly mi dvě kapie, tak jsem přemýšlela, co s nimi a v mrazáku na mě vykouklo mleté krůtí, tohle je výsledek improvizace:-), nepoužívám mouku na zahuštění ani strouhanku do směsi do paprik, ale vůbec tam nechyběla:-)