Suroviny
4 porce
- 2 červené kapie
- 1/2 kg mletého krůtího masa
- sůl
- pepř
- tymián
- 4 větší stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 cibule
- asi 100 g másla (75 g na pečení paprik a 25 g do rýže)
- hrnek rýže basmati
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme masovou směs. Maso smícháme se solí a s pepřem, přidáme tymián a prolisovaný česnek, vejce, promícháme.
-
Papriky rozpůlíme a naplníme je masovou směsí.
-
Do pekáčku nakrájíme cibuli, ochutíme ji solí, pepřem, tymiánem, vložíme na ni naplněné papriky, přidáme 50 g másla, podlijeme vodou a pečeme. Když jsou papriky upečené, vyndáme je z výpeku, výpek slijeme, přidáme 25 g másla a rozmixujeme šťávu ponorným mixérem.
-
Jako přílohu jsem zvolila basmati rýži – já ji také peču. Do hrnce, který půjde dát do trouby, dáme 25 g másla, přisypeme hrnek rýže, opečeme, zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Osolíme, zakryjeme poklicí (nebo alobalem) a pečeme v troubě asi 15 min.
Poznámka od kuchařky
Zbyly mi dvě kapie, tak jsem přemýšlela, co s nimi a v mrazáku na mě vykouklo mleté krůtí, tohle je výsledek improvizace:-), nepoužívám mouku na zahuštění ani strouhanku do směsi do paprik, ale vůbec tam nechyběla:-)