- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 vykostěná jehněčí kýta
- 100 g chalupářskě slaniny
- 3 větší brambory
- sůl
- kmín
- 1 čerstvý bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 2 dl vody
Postup přípravy receptu
-
Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, omyjeme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na čtyři kousky.
-
Do pečící mísy dáme slaninu, česnek, brambory, z obou stran trochu osolené a okmínované vykostěné maso. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list, nové koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu a půl.
-
Maso podlijeme výpekem, případně přidáme trochu vody a dopečeme cca půl hodiny, dokud není maso měkké.
Kuchařka: Lenka Škulinová