Pečené jehněčí na tymiánu

45
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 vykostěná jehněčí kýta
100 g chalupářskě slaniny
3 větší brambory
sůl
kmín
1 čerstvý bobkový list
3 kuličky nového koření
4 snítky čerstvého tymiánu
1 stroužek česneku
2 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, omyjeme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na čtyři kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pečící mísy dáme slaninu, česnek, brambory, z obou stran trochu osolené a okmínované vykostěné maso. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list, nové koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi  hodinu a půl.

  3. Maso podlijeme výpekem, případně přidáme trochu vody a dopečeme cca půl hodiny, dokud není maso měkké.