- reklama -
Suroviny
- 3 tvrdší hrušky
- 1,5 dl červeného vína
- 1 PL cukru
- 2 KL skořice
- 1 PL másla
- zmrzlina nebo šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.
-
V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.
-
Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme druhou půlkou a zabalíme do alobalu.
-
Zabalené hrušky dáme na pekáček a v předehřáté troubě na 180°C pečeme cca 30-40 min, podle tvrdosti hrušky.
-
Před servírováním zkusíme, jestli je měkká. Podáváme horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: pavelk