
- reklama -
Suroviny
- 1000 g hovězí kližky (nakrájené na kostky)
- 300 ml hovězího vývaru
- 150 g černých oliv
- 80 g sušených rajčat v oleji
- 3 PL olivového oleje
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Na marinádu:
- 500 ml červeného suchého vína
- 3 PL olivového oleje
- 200 g rajčatového pyré
- 1 cibule nakrájená nahrubo
- 3 stroužky česneku(drcený)
- 1 KL oregána (měla jsem sušené)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme přísady na marinádu.
-
Nakrájené maso si osolíme, opepříme, přidáme do připravené marinády. Maso necháme marinovat přes noc.
-
Maso vyndáme z marinády, marinádu si uchováme.
-
V hrnci vhodném do trouby opekáme maso po částech. Každou opečenou dávku masa vyndáme na talíř.
-
Do výpeku po mase dáme mouku a mícháme, přilijeme marinádu a vývar.
-
Za stálého míchání přivedeme k varu, vrátíme maso, přidáme sušená rajčata.
-
Přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté ne 160°C doměkka. Hrnec odklopíme, přidáme olivy, je-li potřeba, tak dosolíme a pečeme ještě asi 20 min.
Poznámka od kuchařky
Doba pečení záleží na troubě a kvalitě masa.
Zdroj Apetit.
Kuchařka: suslajda