
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 750 g hovězího zadního maso
- 3-4 větší cibule
- olej nebo sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme (já předvářím v papiňáku).
-
Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova.
-
Předvařené maso nakrájíme na plátky, dosolíme dle chuti a naskládáme na dno pekáčku. Maso překryjeme orestovanou cibulí a zalijeme vývarem z masa, aby bylo vše téměř ponořené a dáme na cca 30 – 45 minut péct na 200 stupňů, dokud nezůstane vypečený sůsek (vypečeme asi polovinu tekutiny).
-
Maso kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem.
-
Podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Velice jednoduchý a přitom velice chutný pokrm. Všichni mají vždy boule za ušima.
Kuchařka: Kruela